Reading Time: 2 minutes
Udfordring

Becker Bau, en tysk entreprenør, er blevet hyret til et byggeprojekt. Det primære fokus i projektet er at fjerne en eksisterende bygning og erstatte den med en ny mast.

En af de største udfordringer i dette projekt er, at byggepladsen er placeret lige ved siden af en jernbane. Jernbanen vil være aktiv gennem hele projektet, og derudover er der en vej placeret lige nedenunder jernbanen. Dette sætter store krav til overvågningen af både jernbanen og byggeriet. En af væggene på den eksisterende bygning læner sig mod jernbanen, hvilket udfordrer nedrivningen af bygningen. At sikre sikkerheden for både passerende tog og for traffikanter er derfor afgørende for Becker Bau.

Løsning

Hyppig overvågning er essentielt for dette byggeprojekt. Becker Bau vil sikre sig, at nedrivningen af den eksisterende bygning ikke påvirker konstruktionen af den midlertidige støttevæk såvel som jernbanen.

For at sikre kontinuerlig overvågning, har Railmonitor installeret en løsning, der sikrer en præcis tilstandsovervågning. Løsningen består af en række tilt sensorer, der er blevet installeret på hhv. 50 meter af jernbanen og 50 meter af støttevæggen. Sensorerne opfanger selv de mindste bevægelser, der alle vil blive bearbejdet i Railmonitors software. Dette gør Becker Bau i stand til at gøre mere end blot at modtage enkelte målinger. Railmonitors system gøre det muligt for dem at få et unikt indblik i hvordan enhver bevægelse relaterer sig til hinanden. Tværgående aspekter såsom twist og cant og langsgående aspekter som slope og bend bliver alle beregnede.

Dette solide fundament af data giver værdifuldt indblik i hvordan jernbanen og støttevæggen bevæger sig og hvordan de relaterer sig til forskellige faktorer. Dette kan eliminere tidligere blinde faktorer. Railmonitors løsning sikrer, at Becker Bau har et konstant indblik i sporets og støttevæggens tilstand. Dette gør det muligt for dem at imødekomme de skærpede krav til overvågning og sikre sikkerheden for både passagere, traffikanter og byggepladsens arbejdere.

Follow us on LinkedIn: